tiistai 3. maaliskuuta 2015

Tältä näyttää äly: Pebble keksi lisätä kellorannekkeeseen liittimen kolmannen osapuolen lisälaitteille

Puettava tekniikka yleistyy lähivuosina - sen verran paljon on nyt älykelloja tarjolla. Älykellobuumin käynnisti joukkorahoitettu Pebble pari vuotta sitten.

Nyt Pebblen uudessa mallissa on ranneke, johon kuka tahansa kehittäjä voi liittää oman sovelluksensa. Kehittäjäblogissa tarjotaan tekninen kuvaus ja pikavalmistusmalli liittimen tulostamiseksi.
Rajapintoja luvataan vasta kuukausia myöhemmin, mutta niihin tulee mahdollisuus tunnistaa lisälaite ja käynnistää sovellus automaattisesti. Gigaom kehaisee ideaa nokkelaksi: miksi ahtaa älykello täyteen ominaisuuksia, kun lisälaitteina niitä voi tuoda tarjolle mielin määrin. Hyvä esimerkki siitä, miten innovoimalla saavutetaan hetkeksi kilpailuetu. The Next Web ennakoi, että Apple julkistanee aikaa myöten oman versionsa rannekeliittimistä.

Ellei ole kehittäjän taitoja tai bisnesideaa ranneke-ekosysteemin hyödyntämiseksi, mitä väliä tällä on tavalliselle tietotyön tekijälle? Palvelujen potentiaalinen käyttäjä saatat lähivuosina joka tapauksessa olla. Käynnistetäänkö lähtölaskenta sille, milloin joku tuo markkinoille kätevän mukana kulkevan työajan seuranta -sovelluksen tai tuntilaskutusjärjestelmän, jolla kallispalkkainen asiantuntija voi osoittaa joka viisitoistaminuuttisen jollekin asiakkaalle laskutettavaksi ilman, että edes avaa kännykkäänsä!

Millaisen sovelluksen itse kuvittelet, joko kauhu- tai unelmaskenaariona?

Työblogissa kirjoitin hiljan siitä, miten digitaalisen kehityksen seuraavat viisi vuotta tulevat tuomaan meille käyttäjäkokemuksia, jotka lähestyvät taikuutta. Tämä on sen ensiaskelia.

Ei kommentteja: