sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

Bloggaamisesta on hyötyä itsellesi, verkostoillesi ja toimialallesi

Olen kirjoittanut sekä henkilökohtaista ammatillista Tuhat sanaa -blogia että Ylen työblogeja tänä vuonna 10 vuotta. Tällä kokemuksella voin vakuuttaa, että bloggaaminen kannattaa sekä itsekkäästä että yhteisöllisestä näkökulmasta.

Hyöty itsellesi: Muistat, mitä olet ajatellut ja opit argumentoimaan selkeämmin 

Altistumme nykyään niin monille virikkeille, että ei ole ihme, että sitä itsekin unohtaa mitä tietää ja osaa. Kun olet pannut paljon ajatustyötä jonkun asian selvittelyyn itsellesi, blogikirjoituksen tekeminen ikuistaa vaivannäön. Digitaalisuus ja kirjallinen dokumentointi ovat nykyaikainen tapa olla olemassa. Jos asiat, jotka ovat sinulle tärkeitä ja joita olet pohtinut, löytyvät hakukoneella, ne ovat tukevammin "olemassa" tässä digitaalisessa ja verkottuneessa todellisuudessamme.

Kirjoittaminen on vaativa tapa ilmaista asiat. Kun jäsennät ajattelusi tekstiksi, näet, missä voit vielä parantaa perustelujasi.

Hyöty verkostoillesi: painoarvo kasvaa yhteiskunnassa

Kun tuotoksiasi voi linkittää ja jakaa, mahdollistat sen, että muut saman alan tai lähellä olevien alojen osaajat voivat viitata sinuun silloin kun siitä on heille hyötyä. Näin vahvistat oman toimialasi verkoston painoarvoa ja merkittävyyttä muun yhteiskunnan silmissä.

Hyöty toimialallesi: uudistumiskyky kasvaa 

Kun toimialojen rajat liukenevat ja instituutiot joutuvat tekemään tilaa voimaantuville yhteisöille, jokaisen toimijan oman roolin jatkuva uudelleenmäärittely on välttämätöntä. Blogaaminen niin henkilökohtaisessa ammattimaisessa kuin työroolissakin on siihen oiva väline.

Sellaiset yritykset (organisaatiot, instituutiot) ovat elinvoimaisia, joiden jäsenet ovat henkilöinä myös erilaisten aktiivisten yhteisöjen jäseniä. Innovaatiokyky lisääntyy, kun yhteyksien määrä kasvaa.   

1 kommentti:

AinoNurminen kirjoitti...

Hei!


Minun nimeni on Aino ja olen freelancer Promo logic:lla, nettimedia toimistolla. Olisimme kiinnostuneita lisäämään 2-3 lausetta ja linkin teidän sivullenne sovittuun hintaan vuodeksi.

Olkaa hyvä ja ilmoittakaa jos tämä kuullostaa kiinnostavalta ja annan lisätietoja. Jos omistatte myös muita sivuja, olkaa hyvä ja liittäkää niiden URL osoitteet jotta voin käydä myös ne läpi mahdollista sopimusta varten.

Kiitos ja pikaisiin kuulemiin!

Ystävällisin terveisin

Aino Nurminen
nurmien.aino@gmail.com