perjantai 3. tammikuuta 2014

Twitter-keskustelua: mitä pitäisi tehdä, jotta tulisi huomatuksi ja saisi enemmän seuraajia?

Mitäs tehtäis, että mainittais, eli Radiotoimittaja etsii Twitterseuraajia

Mitäs tehtäis, että mainittais, eli Radiotoimittaja etsii Twitterseuraajia

Kollega Kuopiosta otti tänään puheeksi asian, joka monia meistä twiittaajista mietityttää: mitä pitäisi tehdä, jotta tulisi huomatuksi. Kuinka voisi saada nykyistä enemmän seuraajia?

 1. 300 seuraajaa tuntuu hyvälle, mutta silti kovin vähälle. Mitä teen väärin, kun minua ei huomata? Kiitos kaikille seuraajille kuitenkin.
 2. Oma neuvoni verkoston kasvattamiseen: käytä aihetunnisteita, ja puhu ihmisille.
 3. @MarianneMattila 1) viljele enemmän hashtegeja #mullehuomioo #huomenta #oppiminen #Twitter 2) osallistu keskusteluihin, juttele muille
 4. Twitterin avoimen luonteen vuoksi keskusteluun pääsivät mukaan muutkin. Twitterverkostot myötäelivät ongelman kanssa - osa lämpimästi, osa vähän viileämmin.
 5. @MarianneMattila @tuija Samalta minusta tuntui. Ja tuntuu edelleen. Mutta sinä olet sentään valtakunnanmediassa päivittäin esillä. Minä en.
 6. @MarianneMattila Minusta 300 ei ole mitenkään vähän. Ne ovat aktiivisia seuraajia eikä mitään Fecesbook-massaa. @tuija
 7. Käytännön vinkkejä sateli.
 8. @MarianneMattila @KatiHaikola ole esillä, kommentoi. onko seuraajien määrä tärkeä? ketä varten twiittaat?
 9. @MarianneMattila Kyllä @tuija. Osallistu muiden oma-aloitteisesti keskusteluihin. Vastaa kun sinulle puhutaan. Muista aihetunnisteet. :)
 10. @MarianneMattila Mulla 498 seuraajaa, ja kyllä ne on tullu tällä kylähulluudella, sekoilulla ja ajoittaisella asiallisuudella :) @tuija
 11. @rakelliekki @tuija @MarianneMattila Hyvin sanottu vastaamisesta - lisäksi Twitter = leikkisän asiaminän temmellyskenttä.
 12. @MarianneMattila Ja vielä lisäisin yhden vinkin, kuulostaa kliseeltä mutta: Ole rennosti oma itsesi. Älä yritä liikaa. Toimii! @tuija
 13. @rakelliekki @tuija @MarianneMattila ...tarkoitan, että kaikkea ei tarv. kainalopieruttaa, mutta huumori on ällilaji. Puhu kuin kaverille.
 14. @MarianneMattila @TakuTikka @tuija Mutta ei mulla ainakaan ole mitään takuureseptiä ole. Jos kokee Twitterin tärkeäksi, pitää antaa aikaa.
 15. Niin - tarvitseeko toimittaja paljon seuraajia (ainakaan mihinkään kunnialliseen tarkoitukseen)?
 16. @tuija @marivesanummi @MarianneMattila sori tää kritiikin ääni, mut mihin massamedian toimittaja tarvii paljon seuraajia? Klikkijahtiin?
 17. @TommiHermunen @tuija @Elias_aa @MarianneMattila Omien seuraajien määrän laskeminen = egotrippailua, mutta 'lähteitä' pitää olla paljon ;D
 18. Tiedonhaussa aihetunnisteet ovat toimittajalle oiva työväline.
 19. @tuija Viimeksi #tänään löytyi aihe ja haastateltava Twitteristä. Risun kautta. Eikö @KirsiMM vois pitää Tw-kurssin #Kuopio @MarianneMattila
 20. @MarianneMattila Mielestäni järkevä somessa oleminen on keskittymistä siihen, mikä kiinnostaa. @tuija
 21. @MarianneMattila Asennoidun itse näin: Twitterissä olennaisinta on retweetit koska kukaan ei pysty twitterissä seuraamaan +100:aa. @tuija
 22. Mutta se ajankäyttö!
 23. @tuija Niinpä, vaan kun minä juttelen tuonne radioon. Tuntuu sille, ettei paukut riitä enää someen. Mutta se vaihtelee, välillä ehtii.
 24. Tiedän tunteen @MarianneMattila! Kun keskustelee päivittäin radiossa niin miten jaksaa vielä somessakin? #mediaähky @tuija @rakelliekki
 25. @Elias_aa @tuija Ei pysy kärryillä kaikesta, mutta tarvitseeko edes pysyä. Mitä järkevä läsnäolo edes on somessa?
 26. Twitter-verkoston kanssa voi terävöittää radiokerrontaansa.
 27. @EveVayrynen @MarianneMattila Ajattelen, että some on hyödyllinen radiota varten. Voi puntaroida aiheita ja hyödyntää parviälyä. :)
 28. @EveVayrynen @MarianneMattila Lisäksi jos jokin toimii twiittinä niin se usein toimii myös spiikkinä. Tiivistäminen kirkastaa ajatuksia. :)
 29. Vilkkaan keskustelun hälinäss�� syntyi uusia yhteyksiä.
 30. Suosittelen: seuraa @MarianneMattila Yle Savossa työskentelevä ja Savon uutisia twiittaava henkilö.  http://yle.fi/alueet/savo/ 
 31. @MarianneMattila @tuija Mie seuraan nytte teitin twittelyä. Ja nämähän onkin monimutkaisen orgaanisen rakennelman lähettämiä viestejä.;)
 32. @MarianneMattila Minä huomasin nyt! Kiitos @tuija'n RT:n. Ne auttavat yleensä löytämään hyviä tyyppejä!
 33. @MarianneMattila 300 ei minustakaan ole vähän, seuraajien saaminen vie aikaa. Tässä kuitenkin yksi lisää :)
 34. Oho, kiitos. 20 minuutin aikana sain huomiota. Kiitos vinkeistä. Juonnan työkseni radiota, siksi en hyppää aina keskusteluihin mukaan.
 35. Kohta, @MarianneMattila , on #FF - kyllä se siitä! (Terävä toimittaja!)
 36. @haloefekti Lisäksi voi kysyä, kuinka merkityksellistä seuraajien määrä oikeasti on. Kvali-/kvantiteetti. @tuija @Elias_aa @MarianneMattila

2 kommenttia:

Juha Knuuttila kirjoitti...

Tää on nyt sitä huomiotaloutta. Onko seuraajien määrä oleellista? Miksi?

Unknown kirjoitti...

Hyvä kysymys, ja riippuu omista tavoitteista. Jos on tarkoitus saada tehtyä asioita yhdessä verkostojen kanssa, on tietty kriittinen massa seuraajia oltava, jotta sana kiirii. Mitä useampi ihminen huomaa viestisi, sitä suurempi mahdollisuus siihen, että joukossa on sellainen henkilö joka voi osallistua jutuntekoon, osaa ehdottaa hyvää haastateltavaa tai osuvaa näkökulmaa jutuntekoon.

Jos taas tarkoitus ei ole millään lailla kommunikoida yhdeisön kanssa, tai saada mitään aikaiseksi, on seuraajien nääräkin yhdentekevä.

Twitteriähän voi käyttää myös puhtaasti tiedon etsimiseen. Silloin riittää, että osaa valita surattavansa hyvin.