lauantai 28. joulukuuta 2013

Varmista, että mitattavat tavoitteet ohjaavat verkkosivuston uudistamisprojektia

Tässä kolme käytännön ohjetta verkkosivuston uudistamisprojektia suunnittelevalle.
  1. Selvitä liiketoiminnan tavoitteet, ennen kuin aloitat verkkosivujen uudistamisen. Mitä mitattavia hyötyjä liiketoiminnalle sivujen pitää tuottaa? Tämä oli Sopranon verkkopalveluiden johtajan József Papin pääviesti Talentumin verkkosivujen uudistaminen -seminaarissa.   Isossa asiantuntojaorganisaatiossa hajautettu sivujen päivitys onnistuu, kun asiantuntijan omat tavoitteet ja organisaation tavoitteet kohtaavat. Tampereen teknisen yliopiston ihmisten esille tuomiseen perustuva konsepti auttaa rahoittajia ja muita tärkeitä sidosryhmiä löytämään tutkijoiden joukosta oikeat kontaktit helposti, kertoi TTY:n verkkosivuston päätoimittaja ja projektipäällikkö Merja Jaaksi Entä, kun organisaation tavoitteet ovat korkealentoisia? Sydänliiton missiona on edistää kansanterveyttä - miten siinä onnistuminen mitataan, pohti Sydänliiton viestintäjohtaja Eeva-Riitta Piispanen.  Varmista, että projektipäällikkö on se, joka voi päättää, kun verkkosivuston uudistamisprojektissa täytyy priorisoida toiminnallisuuksia, Pap tähdensi kokemuksen rintaäänellä. Lisää käytännön neuvoja Pap jakaa Sopranon blogissa.
  2. Järjestöviestinnässä näkyy isona muutoksena siirtyminen fanittamiseen ja yhteisölliseen kommunikaatioon. Ota uudet kanavat käyttöön ja erotu, Piispanen kehotti. Esimerkiksi kelpaa British Heart Foundationin ensiapuvideo, jota on katsottu jo kolme miljoonaa kertaa YouTubessa.
  3. Miten sivustosi kohderyhmääsi palvelee? Valitse yksi hyöty ylitse muiden ja nosta se mobiilikäyttäjälle ensimmäiseksi - esimerkiksi Demissä se on keskustelu, kertoi digitaalisen median johtaja Petri Pekki A-lehdistä. Finavian palvelussa sisältö personoidaan lennon numeron ja ajankohdan perusteella sen mukaan onko matkustaja oletettavasti kotona vai jo kentällä. Varaa aikaa sisällöntuotannolle, neuvoi Finavan viestintäpäällikkö Annika Kåla.

Kokemuksia verkkosivustojen uudistamisesta jaettiin joulukuussa 2013 pidetyssä Talentumin seminaarissa, jossa toimin 4.12. koulutuspäivän puheenjohtajana.

Ei kommentteja: